Home > Exams > Let’s prepare for the exam!

Let’s prepare for the exam!

Dupa cum am mentionat anterior, acest blog s-a nascut si din dorinta de a-i ajuta pe aceia dintre voi care sustin examene de Limba Engleza. Cel care se apropie cu pasi repezi este proba de evaluare a competentei lingvistice intr-o limba straina si, ca atare, va fac cunoscute exemplele de itemi care au fost propuse de catre Ministerul Educatiei in luna octombrie.

Din dorinta de a “modifica modificarea”, subiectele sunt inspirate de 3 dintreĀ  probele date pentru obtinerea certificatului Cambridge, in sensul ca proba este una orala, insa cuprinde 3 parti distincte: 1. Writing Examination, cu durata de 90 minute, care, la randul ei, este impartita in A.Reading Comprehension- adica intelegerea unui text la prima vedere si extragerea ideilor lui principale si B. Writing- redactarea unui articol, email, scrisoare sau orice material in limba engleza, spre a verifica abilitatea de scriere corecta si utilizare a structurilor gramaticale; 2. Speaking– abilitatea de a purta o discutie libera cu examinatorul, timp de 10-15 minute pe o tema data (aici discutiile de pe Internet pot fi de mare ajutor, atentie insa la abrevieri sau elemente de argou); 3. Listening– evalueaza capacitatea de a intelege un mesaj in limba engleza si de a raspunde la cateva intrebari pornind de la textul audiat.

Interesanta structura…nu-i asa? Dar si mai interesant este faptul ca proba aceasta este stabilita ca avand o durata de aproximativ 2 ore, respectiv: 90 min proba de Writing, 10 min proba de Speaking si 20 min proba de Listening.

Avand ca punct de reper proba de competente lingvistice in limba romana, apreciez ca nu vor fi dificultati nici in promovarea probei de competente lingvistice in limba engleza sau in orice alta limba va alegeti. Ceea ce va propun este sa exersati listening si reading comprehension, ascultand documentare, stiri si chiar vizionand filme pe canalul BBC, deoarece astfel veti avea posibilitatea de a va familiariza cu pronuntia si accentul vorbitorilor nativi de limba engleza sau citind articole din ziare britanice, carti in limba engleza de pe diferitele site-uri care ofera adevarate biblioteci online.

http://www.bbc.co.uk/learning/- site-ul BBC, pagina destinata invatarii si utilizarii limbii engleze

http://www.literature.org/authors/- biblioteca online, unde puteti gasi de la autori canonici, precum Balzac ori Mark Twain pana la autori contemporani

http://www.timesonline.co.uk – site-ul oficial al cotidianului The Times

That’s all for now!

Regards,

The English Teach

Advertisements
Categories: Exams
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: