Home > Thoughts, memories... > Who’s afraid of the English language?

Who’s afraid of the English language?

Hello everybody!

Pornind de la experienta avuta cu elevi de toate varstele, am realizat ca ei nu sunt speriati de Limba Engleza, ba chiar manifesta interes fata de invatarea ei corecta, din punct de vedere gramatical, morfologic, sintactic.  Mijloacele de comunicare online: Internetul, messenger-ul, facebook-ul si alte site-uri de socializare nu au facut altceva decat sa contribuie, intr-o maniera decisiva, la cresterea motivatiei de insusire a limbii engleze. Daca nu stapanesti cel putin un nivel mediu al acestei limbi internationale, nu ai posibilitatea de a te imprieteni cu tineri din alte colturi ale lumii, de a accede la culturi si stiluri de viata diferite, de a-ti impartasi ideile, pasiunile, hobby-urile cu persoane la fel ca tine.

Asadar, limba engleza a devenit un limbaj universal in era informaticii sau in treilea val, cum numea Alvin Toeffler secolul nostru. Era vitezei, a comunicarii mediate (prin intermediul mijloacelor de comunicare in masa, nu face-to-face) a creat adevarate comunitati virtuale in care limbajul comun este limba engleza. Ca profesoara de Limba Engleza nu poate decat sa ma bucure aceasta situatie, insa nu pot sa nu atrag atentia asupra faptului ca majoritatea elevilor pornesc cu ideea eronata ca au dobandit un nivel ridicat al cunostintelor de limba engleza prin simpla utilizare a Internetului si a site-urilor de socializare. Vizionarea unor profiluri sau a unor mesaje trimise intre tineri arata ca se mizeaza fioarte mult pe abrevieri , pe substituiri, cu alte cuvinte, pe un limbaj codificat, paralel celui corect gramatical ce se dobandeste in scoala. In conditiile actuale, in care elevii sunt debusolati si nu se mai simt motivati de sitemul educativ traditional, este bine ca se intampla acest fenomen de propagare a limbii engleze prin intermediul Internetului, dar consider ca este importanta si atragerea acestora spre orele de Limba Engleza prin utilizarea unor metode didactice moderne, interactive, menite sa implice elevul in propria sa formare si perfectionare a nivelului de comunicare in limba sraina.

In primul rand consider ca profesorul de limbi straine trebuie sa adopte un stil de predare modern, sa fie apropiat de elev, sa ii dea incredere in fortele proprii, sa il motiveze si sa il aprecieze pozitiv oricand realizeaza progrese in exprimare, utilizarea limbii in scris ori intelegerea textului citit. Din astfel de considerente s-a nascut ideea acestui blog, insesi denumirea lui: the english teach, marcand dorinta mea de a fi aproape de toti elevii care intampina probleme in invatarea limbii engleze la clasa, in particular sau prin orice alte metode.

Oricand aveti nevoie, my dear pupils, de un sfat pentru realizarea temei de la clasa, pentru pregatirea probei orale de comunicare intr-o limba straina a bacalureatului sau orice alt examen, puteti sa lasati un mesaj pe acest blog si va voi raspunde cat de repede posibil. De asemenea, daca va sunt necesare anumite scheme de recapitulare a timpurilor verbale,  a substantivelor sau a oricaror probleme de gramatica a limbii engleze,  nu ezitati sa le solicitati spre a fi postate aici.

Acestea fiind zise, va astept cu drag pe blogul meu!

See you all to learn togheter, because nobody should be afraid of the English language!

Regards,

The English Teach.

 

Advertisements
Categories: Thoughts, memories...
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: